sobota, srpna 27, 2005

den desátý - museumation 2

Možnosti cenově přijatelných zajímavostí a zábavy v Chicagu se za ten týden docela rychle vyčerpaly a další výpravu do rušného centra mezi mrakodrapy jsme zavrhli. 50 mil a 8$ vstupného do Volo Auto muzea se ale ještě přežít dalo. A tak jsme ráno vyrazili po 90. highwayi severně z Chicaga po známé cestě směrem k Lake Geneva, skoro až k Wisconsinským hranicím.

Všude se jezdí pohodlně, auta ve čtyřech zhruba stejně rychlých pruzích si to pořád šinou kolem 10 mil nad 55mílovym limitem. Nikdo nikomu neuhýba, každý se drží svého pruhu a předjíždění spočívá v jeho vyměnení za jakýkoliv jiný. Takže chvíli je nejrychlejší pravý, pak levý, potom třeba druhý zprava. Pokud není příliš velký traffic tak jde provoz všude pěkně plynule. Všichni už asi mají většinou něco odježdíno, o něco málo překračují limit, okamžitě se rozjíždí na zelenou, úplně špatného řidiče jsme asi ještě nepotkali. Jen pár nalitých, kterých ale zase nejezdí zrovna málo. I zavřená flaška v autě je sice na pokutu a povolených je jen 0,08 promile, ale namátkové kontroly neexistují, po zastavení ani není povinností dýchnutí, stačí se zhruba rovně projít po čáře a klidně pokračovat dál. Ale tolik se to zase nevyplatí, při jakémkoliv incidentu vyjdou poplatky za pokuty, soudy a odtažení přinejlepším aspoň na 6000 dolarů, při třetím chycení se člověk dokonce rovnou může rozloučit s celým autem.

Muzeum na kraji vesnice Volo se nejdřív moc nezdálo, ale bylo narvané nejstaršími fordy, prvními sporťáky a nablejskanými pontiaky, corvettami a carrerami ze 70. a 80. let. Jinak nejzajímavější ale byly podepsané věrné kopie filmových aut z batmana, xxx, rychle a zběsile, 60 sekund, knight ridera a opravdového DeLoreanu z Návratu do budoucnosti! Cesta zpátky opět bez klimošky v šíleném devadesátistupňovém vedru a večerní kuřecí barbq, k další večerní atrakci se možná vrátím někdy jindy:]

Žádné komentáře: