středa, srpna 24, 2005

den sedmy - shoppingation

Vyspali jsme se az do pul desaty takze az kam. Po snidani byla na cely den v planu jedina vec a to nakupy. Pul hodiny cesty za Chicago a pred nami se objevilo trochu vetsi nakupni centrum [trochu vetsi ve smyslu Igy x 15 nebo Flora x 5]. V obchodech se prodavalo VSECHNO, znacky se tam daly sehnat VSECHNY a to vetsinou za zhruba polovicni ceny oproti ceskym centrum vyse zminenym. Chozeni nas teda sice celkem rychle zmohlo, ale jenom honem kafe u Starbucks a ze musime zase dal. Zatroubili jsme si na auto [jedna z mistnich podarenych vychytavek, po stisknuti tlacitka na klicich zacne vase auto troubit. Nejdriv mi to pripadalo jenom jako dobra vec na straseni lidi ale uz parkrat by jsme bez tehle kravinky asi museli delat rojnici po parkovisti abychom nasli to nase], na highway a pul hodiny cesty do dalsiho centra. Tentokrat tzv. Outlet centrum kde vsechny velke firmy, vetsinou jenom obleceni, vyprodavali vetsinu zbozi za polovicni ceny. Dalsi megaobchody s o neco mensim vyberem, ale ceny byly nizke uz opravdu extremne. Nike, Adidas, Quicksilver tricka od 10 do 20 dolacu a vubec vsechno obleceni za ceny zhruba tretinove. Ale spis jsme jen prohlizeli, vyzkouseli dalsi znacku fasfoodu a hura do kolony zpatky do mesta.

Nakonec nejsou jako prehlidka aut vubec spatne. I kdyz jsme se v ni sunuli hodinu a pul, bylo porad na co koukat. Za corvettama se sice uz neohlizim [na rozdil od nas, kde spis musi prodavat trabanty aby meli na jidlo, tady je ma na vikendove jezdeni kazdy duchodce - pokud zrovna nepreferuje nalesteneho Forda Mustanga v kabriu nebo petilitrove SL od Mercedesu], ale jinak je to krasna smes. Trucky s trimetrovyma kapotama, sestilitrove pick-upy na 22palcovych nablejskanych kolech, na kazdem kilometru predjedete aspon jednu limuzinu. Na kazdem je neco, ale jsou tady proste vsechny podstatne levnejsi nez u nas a benzin i pres vsechno narikani stoji porad jenom polovinu, takze obycejne nudne auto tady proste potkat nejde.

P.S. : narazka na urcite spolecenske skupiny neni nijak konkretne mirena, jde jen o hyperbolu atmosfery a ne popisovani zadneho konkretniho pripadu :]

Žádné komentáře: