čtvrtek, srpna 25, 2005

den osmy - rollercoasteration

Nedaleký, spíš místní [americké poměry - půl hodiny cesty po dálnici] zábavni park Six Flags patří mezi největší v Americe. Lístky jsme si den předtim koupili i vytiskli doma takže ráno jenom nájezd na higway a za necelou třičtvrtěhodinu se už vedle dálnice tyčily ohromné typicky americké horské dráhy. Parkoviště mělo standartni kapacitu [plus mínus tři tisíce aut], takže nebyl žádný problém a mohli jsme dovnitř. Nevěděli jsme co dřív, takže nejdřív Superman, pak Batman, na další dráhu někdo vyhodil za celý den v žaludku nastřádané hamburgery takže půlhodinové zdržení a mohli jsme dál. Raging bull, volný pád jenže na každé atrakci byla zhruba dvacetiminutová fronta takže odtud už rovnou na oběd. Schladili jsme se ve vodním parku a ještě ne úplně vytrávení se postavili do fronty na Dejavu, nejrychlejší horskou dráhu na světě. Vystáli jsme frontu na populární první řadu a se staženým břichem plným sendvičů si užili závratnou 110 kilometrovou rychlost. Zpátky na Supermana a bylo čtvrt na osm, celý den jako nic pryč.

Jinak jsou američani OPRAVDU tlustí. I když se někdo zdá celkem v normě, tak má pod tričkem většinou pěknou vanu, jenom na první pohled mezi ostatními američany obézně nevypadá. Štíhlí lidé jsou opravdu velkou výjimkou, většina lidí si udržuje aspoň svůj metrák váhy a klidně si ještě k obědu na parku v lavičce naloží půlkilovou palačinku ztrácející se pod kýblem šlehačky. Jen co jsme za den viděli se na dvou američanech kolem břicha nepodařilo zapnout jištěni na horskou dráhu a po vystáté frontě byli posláni pryč. Ale asi to tak trochu čekali takže si zase pěkně sbalili pytlík s hamburgerama a litrový kelímek kokakoly a poslušně se vydali zkoušet štěstí dál.

Tak jsme si večer zase pěkně zatroubili na auto, postavili se do kolony na parkovišti, které jsme po půlhodině i úspěšně opustili. Doma jsme večer pobalili do auta všechno špinavé prádlo a vydali se do prádelny ve městě. Taková ta emerická se spousty pračkama a sušičkama plná peroucích [ne se peroucích] Mexičanů, tak jsme nechali všechno prát, mezitím se podívali na dvd na film, po hodině všechno zase složili a domu.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Čau Tome.Dneska jsem se nakouknul poprvé,je to paráda.Skvěle se to čte.Taky bych zajel do Ameriky,už jenom kvůli hadrům který se tam daj nakoupit :).Jo,ještě se musim pochlubit ze jsem to ve středu udělal :)) Zatim se měj,Michal

Tomik řekl(a)...

No vidis, teprve mi poradne zacaly prazniny a uplne jsem zapomel ze uz je zari a jinak normalne zacina skola. Tak gratuluju a at to hlavne ted ze zacatku dobre jde, cau.