pondělí, října 08, 2007

Summer weekend

Na konci tejdne jsem vyřešil pár povinností jako vyzvednutí antwerpský rezidentní karty a zamluvenýho žlutýho kola, který sice jede krásně, ale trochu čtyřprocentně bohužel vypadá i s pánským rámem. Ale za tu dvacku... Kotník jsem po pátečním fotbale cítil až do neděle, ale bylo pěkně, takže jsme v sobotu ráno vyrazili z města. Do Waterloo. Krásný svezení vlakem patřilo k lepší části dopoledne. Pochybuju že ve Waterloo bude ještě něco zajímavějšího než to co jsme hledali, ale cedule nikde žádný nebyly, na autobusovou zastávku se muselo přejít celý kilometrový město a za ním po vystoupení z autobusu ujít další půlkilmetr pěšky. Mohyla se sochou teda vypadala z dálky impozantně, ale program na místě za 10 € nestál. Muzeum je malinký, všechno spíš pro děti a na bitevním poli se pěstuje kukuřice. A to jsme za vyhlídkovou jízdu po něm málem dali dalších 5 €. Ale dobrý, aspoň pro ten pocit :-) Jenom na to že byla sobota bylo všude hrozně málo lidí, ale kdo by se taky ve francouzský části Belgie chodil ve volným dni koukat jak moc to tam pod Napoleonem před 200 lety projeli...podle muzea opravdu hodně.

Napoleon přijel od paneláků napravo, Wellington od dálnice vlevo, Peugeoty a Jaguáry nechali na nedalekým odstavným parkovišti.


Hodinu a půl trvající autobusová cesta zpátky do Bruselu a jeho přejetí na sever nebyla o nic zábavnější. A tak jsme dojeli k jedinýmu místu na který jsme se před třema týdny nedostali. K Atomiu. To zachránilo celej den, sice jsem ho na fotkách viděl x-krát, ale pohled ze spoda byl úžasnej. Rozhodně vypadá spíš jak zrovna dostavený a ne to že stojí už od roku `58. Podle ohlasů ale nemělo cenu platit za vstup, park miniatur "little europe" akorát zavíral a tak jsme si Atomium aspoň obešli, vyfotili ze všech stran a vydali se zpátky.

V neděli se udělalo ještě líp a tak jsme odpoledne proleželi se sedvičema v parku na druhý straně řeky...fotky brzy, moje moc použitelný nejsou.

Žádné komentáře: