úterý, října 02, 2007

Škola

Tak jsem se chtěl po prvním týdnu zmínit o škole, ale napsal bych to asi úplně stejně jako už bylo moc pěkně napsáno na jiným seriózním serveru. Až na pár detailů funguje a vypadá všechno úplně stejně. Asi to bude takovej evropskej standart, jehož cestou naše Alma mater ve většině případů bohužel nekráčí. Rozdílů jen pár jakože za tisk se platí (3 eurocenty), oběd v menze se většinou vejde do 5 € a monitory v počítačový učebně nám stojí většinou na stole.. (??) Ale největší výhodou je samozřejmě absence jakýchkoliv kapacit kurzů. Poprvý můžu chodit na kurzy na který chci. V Praze jsou registrace požadovaných předmětů spíš pro legraci protože z nich nakonec zůstane tak jeden ze tří a zbytek se většinou plní náročnýma a nezábavnýma kravinama. Tady se při případným zájmu kurs prostě nafoukne. A je to. Jediný co nechápu je kdo vymyslel holandskou klávesnici a co přesně ho k tomu vedlo. "Z" jsem hledal asi 15 vteřin a jinak mi po deseti minutách práce došly nervy z neustálýho používání backspacu a radši jsem šel... Kam se schovalo třeba "M"? :-)

7 komentářů:

Luban řekl(a)...

No to mě podrž ta klávesnice je cool. Jinak kdybys potřeboval tu je rada, kterou tady často používám:
Dole na liště jak je ovládání klávesnice tak hodíš pravý myšítko a dáš settings. Dáš add. Na jazyk se vykašleš, ale vybereč k němu klásvesnici českou.
Pak už jen stačí ji v horním selectboxu vybrat jako default a máš to. Pokud to nefa tak přepínání klávesnic v rámci jednoho jazyka je pomocí ctrl + shift. :-)
Jinak článek jiného seriózního webu je cool :-)

Anonymní řekl(a)...

Tak po pravdě ta klávesnice je skutečně bomba. Lubátorova rada je dobrá a řeší problém, každopádně asi dost nezvyk, když na to koukáš a píšeš. Jinak článek jiného seriózního webu je fak kůl ;-)

Anonymní řekl(a)...

Heh, dobry:) Hele ale bud rad, mohlo by bejt hur. Jeste ze skoly nedelaj exchange pobyty treba s Armenii http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b3/Keyboard_Layout_Armenian.png :)

Luban řekl(a)...

Ještě jednou ty klávesnice, protože to stojí za to :-)

Tomik řekl(a)...

Aha, The Belgian AZERTY was developed from the French AZERTY but some adaptions were made in the 1980s. Zabozroutum proste nic anglickyho/americkyho nevoni.

Anonymní řekl(a)...

Aha, webdyzajnr a neumim udelat odkaz:)))))) Se mi to koukam nejak schovalo.. Se stydim.

A jinak je to podle me jedno ze maj zabozrouti uplne jinou klavesnici, protoze zadnej jinej normalni narod nepouziva ty jejich circumflexy, gravy a tildy, vsechny normalni narody si vystaci z nejakou qwertz/y :)

P.S. Nechci rejpat do autora tohohle webu, ale neni divny ze nejvetsi diskuze se ti tu strhne okolo rozlozeni klavesnic?:)

Luban řekl(a)...

Nojo klávesnice rulez, ať žijou žabožrouti :-).
Každopádně kde se dá koupit tahle?
Chci zredukovat sůvj movement při psaní a psát rychleji...