neděle, září 30, 2007

Bruggy

Ve středu mě z předmětů nic nezaujalo a tak tenhle tejden ještě zkusim pondělní a čtvrteční kurzy. Poslední čtvrtek byl totiž volnej, vyhrazenej StuDay, tentokrát už oficiálnímu zahájení semestru. V centru města bylo postavených několik pódií a různých sportů, ale na kytary si tu bohužel vůbec nepotrpí a tak se na pódiu střídali jenom DJové. Muzika nakonec celkem dobrá, spousta dárků, nekonečně stánků s čim jiným než hranolkama, ale jinak nezajímavej program a tak jsme vynechali i noční pokračování v klubu Petrol. Je největší v celých Antwerpách [několik tis. lidí], ale znamená to cestu daleko na jih města a hodinový stání ve frontě..takže cesta zpět a spát.

Ve čtvrtek jsem konečně objevil vhodný, 12tieurový holičství. Z pár holandských slov pani nic nepochopila a tak jsem si musel vybrat fotku v knížce. Naštěstí se jí to nakonec úplně nepodobalo a vypadám normálně, jen tu na tu zimu a vítr tady trochu až moc nakrátko. Normálně je jinak standartní cena kolem 20 za samotný ostřihání. Ale jen obyčejně zkrátit si to tu nechává tak 1 z 20, jinak maji všichni účesy překvapivě hodně složitý.

A s kašlem pořád ještě moc nespim, v pátek jsem se ho snažil vyležet, ale po prolitým [=propršeným] sobotním výletu do Brugg je zase zpátky. Vlak nám cestou nabral skoro hodinový spoždění, hustě lilo v kuse od rána do odpoledne, muzeum piva jsme prošvihli o pět minut. Ale i tak pěknej den, na památku jsem si přivez aspoň Hoegaarden skleničku [miska s krávou kradená neni, ta je z Carrefouru] a zapoměl jsem jak jsou krásný, hlavně kvůli spoustě vody, kanálů, starých mlýnů určitě hezčí než Antwerpy. Ale zase doma je doma. A úplně doma je samozřejmě doma ještě víc :-)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Je Petrol vetsi nez Roxbury?:)

Tomik řekl(a)...

Když víš koho nabourat tak se do Roxbury aspoň dá dostat, do Petrolu ne. Takže zatim nevim :)

Anonymní řekl(a)...

hoegardeny nejaky dovez!-) tady je to s nima spatny. zkus nejak vysondovat, jak se to z timhle citrusovym mokem ted ma, jestli je uz (na dobre) ceste, ja mam posledni zpravy z pulky prazdnin -

http://ekonomika.idnes.cz/staropramen-ma-problem-neni-hoegaarden-dyv-/pivo.asp?c=A070806_202616_pivo_ost

- v Singeru uz mi ho nenatocej uz asi pres 3/4 roku:-(

Tomik řekl(a)...

Tady u zdroje je Hoegardnu porad dost. A nevim jestli je to mozny, doma ho nepiju skoro vubec, tady mi chutna mnohem vic.

Anonymní řekl(a)...

presto neco udelej s tema EU kvotama, tam kousek od zdroje (Bruselu), at to sem vozej vic a nebojej se, jsme prece svetovy jednicky (tedy si to zaslouzime ze vsech nejvic:-)) a tech par hoegardenu se tu ztrati jako indianu, co piskaj v Krumlove na namesti;-)