čtvrtek, listopadu 15, 2007

2007-11-15

Tak je zase docela dobře, akorát se dost ochladilo. Sníh by tady prej sice hrozit neměl, navíc poslední dobou pořád svítí sluníčko, ale to nemění nic na tom, že na kole přestává bejt úplně příjemně. Jezdí se tu ale za každýho počasí, takže na stezkách je provoz pořád stejnej. Jinak je klid, o hrozných vlnách na pobřeží jsem se dočet akorát z idnesu. Hranolky, steaky, francouzský bagety chutnaji pořád stejně, holandštinu se v rozhovorech snažim nevypouštět a už docela obstojně. Prokousávám se okopírovanýma knížkama, na hodinách se hodně povídá, prezentuje a vůbec se s blížícíma se Vánocema nějak začínáme učit, takže v tejdnu na nic jinýho moc času nezbejvá.

Volnej víkend bude po tomhle taky už jenom jeden, nějak to letí. Ten přespříští strávíme sobotu neděli v Paříži a na předposlední jsem zase u jiný charity objevil zpáteční letenky do Dublinu za 38 euro, takže strávíme tři dni v Republic of Ireland, případně podle času v Belfastu. Jinak grant od školy je už dávno v tahu, je tady fakt draho. Tak pro představu i když vyberu ze všeho vždycky to nejlevnější tak 15dg salámu 60, 2l džusu 70, jogurt 20, cornflaky 90. Kvalitnější věci pak klidně dvakrát tolik. O pivu v hospodách ani nemluvim (+- 50 za 0,3l) a maso si dávám ve škole, při průměrný ceně 700 za kilo se doma smažení steaků taky moc nevyplatí.

2 komentáře:

charlie řekl(a)...

No, pekny ceny. Ale kdybys neutracel za letenky..:)

Tomik řekl(a)...

Tak 38 euro je spis vyuziti prilezitosti nez utraceni. To spis to puleuro za zachod..je to bud nejaka belgicka uchylka nebo podivna podpora nezamestnanosti, ale hajzlbaby sedi uplne vsude, v hale i kdyz uz clovek zaplati 30 euro za listek na koncert nebo zajde v nedeli vecer do nejakyho zapadlyho McDonalda.